Gençlik dönemlerinde ciltte kolajen yapısı fazladır. Yaş ilerledikçe kolajen azalması ve işlevini yerine getirememesinden dolayı yaşlanma ve kırışıklıklar oluşur. İşlem azalan kolajenin yeniden üretilmesini uyarır ve lifting etkisi sağlar.
İple yüz germe işlemi yıllar geçtikçe yerçekimine karşı koyamayan yüz ve boyun bölgesindeki sarkmalara karşı uygulanan başarılı bir yöntemdir. Geçmiş yıllarda sadece cerrahi ile çözüm bulunan bu tür sorunlara yönelik teknolojik gelişmeleri çok iyi kullanan estetik ve kozmetik sektörü cerrahiye alternatif yöntemler üretmiştir. İple yüz germe işlemi ile sarkma ve yaşlanma belirtileri tedavi edilirken aynı zamanda önlenmesi ve geciktirilmesi de sağlanır.
Özellikle orta yüz denilen yanak bölgesi ,gıdı sarkmalarında ve kaş kaldırmada sık tercih edilir.
Cilt altı yerleştirilen cerrahi sütürler 8-12 ay içerisinde emilerek kaybolur. Yerinde oluşan kollejenizasyon 2 yıl boyunca etkinin korumasını sağlar.
Uygulama öncesinde topikal (krem) anestezi ve iğne giriş alanlarına lokal anestezi uygulanır. İpler kişinin yüzündeki ve boynundaki sarma derecesine göre farklı tekniklerle yerleştirilmektedir. Bu nedenle öncesinde çizim yapılması ve işaretleme çok önemlidir. İşlem tamamen steril şartlarda yapılmaktadır.
Uygulamadan sonra 2 hafta boyunca sırt üstü yatmak önerilir. Hafif derecede ödem veya morluk gelişebilirse de 1 hafta içinde tamamen geriler. Uygulamadan hemen sonra etki başlar ve giderek daha belirgin bir hal alır. En önemli özelliği gençleşme etkisinin doğal ve yüz vektörleri ile uyumlu olmasıdır. Bu nedenle tüm dünyada çok popüler bir uygulama olarak kozmetik ve estetik sektöründe yerini almıştır.
Uygulama sonrası hastalarımız hemen günlük aktivitelerine dönmektedir. Bu dönemde abartılmış mimik hareketlerinden kaçınılmalıdır. İşlemin etkisi hemen görülmeye başlanır ve ortalama 2 yıl kadar sürmektedir.